Люди з депресією виснажені, але їм важко заснути, і вони не можуть спати всю ніч \ www.youtube.com

Деяким допомагає сон, а багатьом він погіршує симптоми. Депресивні люди часто страждають хронічно підвищеною пильністю. Часто вони живуть в постійній внутрішній напрузі. 

Читайте такожДослідження показало, що діти страждають від депресії на карантиніЦей стан можна охарактеризувати так: "як перед іспитом", - пояснює дослідник депресії професор Ульріх Хегерл в інтерв'ю NetDoktor, передає medikforum.

За цим стоїть хронічно підвищене збудження мозку, яке може викликати порушення сну, а також занепокоєння. "Пацієнти ледве можуть розслабитися. Вони виснажені, але їм важко заснути, і вони не можуть спати всю ніч", - сказав голова німецького фонду допомоги при депресії, який займається дослідженнями і викладає в клініці психіатрії, психосоматики і психотерапії університетської лікарні у Франкфурті.

Відео дня

Багато депресивних людей намагаються протидіяти цьому, замкнувшись, щоб уникнути зовнішніх подразників і соціальних контактів. Ви проводите багато часу в ліжку - спите або дрімає, завжди в надії, що зможете розслабитися і відновитися. Ви лягаєте спати раніше, лежите довше вранці і знову і знову лягаєте протягом дня. Але це не призводить до одужання - навпаки, симптоми часто погіршуються. Після сну недосипання ще більше посилюється - а напруга особливо велика - утворює порочне коло. У багатьох з них симптоми депресії найсильніші вранці, а ввечері, коли підвищується сонливість, депресія у багатьох поліпшується», - зазначає Хегерл.

Це з'ясував німецький фонд допомоги при депресії в рамках пілотного проекту (STEADY). З цією метою дослідники набрали 22 учасників з помірною депресією - 15 жінок і 7 чоловіків. Всі вони лікувалися від депресії. В середньому за 173 дні випробовувані записували час свого сну і час сну за допомогою програми, а потім свої депресивні симптоми двічі на день.

У одинадцяти суб'єктів - половини всіх учасників - симптоми погіршувалися, коли вони довше спали або проводили більше часу в ліжку. У п'яти було з точністю до навпаки. Решта шість не виявили чіткого зв'язку між постільним режимом і симптомами депресії.

Новини по темі: