56-річний чоловік звернувся до медиків, бо два дні страждав від болю у грудях і проблем із диханням / фото ua.depositphotos.com

Медики виявили в серці американця шматок цементу.

Статтю про цей випадок опубліковано в науковому журналі The New England Journal of Medicine, пише Live Science.

56-річний чоловік звернувся до відділення невідкладної допомоги після того, як упродовж двох днів відчував біль у грудях і проблеми з диханням. Пацієнту зробили рентген і комп'ютерну томографію, які показали чужорідне тіло в його серці. Як з'ясувалося, це був шматок цементу.

Відео дня

Виявилося, що за тиждень до цього чоловік пережив операцію через компресійний перелом хребта. Йому зробили кіфопластику - процедуру, під час якої лікарі вводять у хребець спеціальний кістковий цемент, щоб зміцнити хребець і зняти больовий синдром.

Читайте такожМешканець будинку завісив під'їзд відрубаними головами (відео)Кіфопластика зазвичай вважається безпечною: за інформацією Американської асоціації нейрохірургів, менш як 2% людей після цієї процедури переживають ускладнення. Однак існує ризик того, що цемент може просочитися з кістки в інші області та викликати закорковування або емболію кровоносної судини.

За словами авторів статті, саме це сталося у випадку з чоловіком - цемент просочився з кістки в його вени, де затвердів та емболізувався і потім потрапив до серця.

Пацієнту зробили екстрену операцію на серці, під час якої лікарі виявили тонкий гострий шматок цементу, що прорвав праве передсердя і праву легеню. Довжина фрагмента склала 10,1 сантиметра.

Фото nejm.org

Операція пройшла без ускладнень, і за місяць чоловік майже повністю одужав.

Раніше в лікарні в Литві зі шлунка чоловіка витягли понад кілограм цвяхів, шурупів, гайок та інших сторонніх тіл. А з голів жителів російського Нижнього Новгорода лікарям довелося діставати тарганів.

Вас також можуть зацікавити новини: