В Європі активізувався менінгоенцефаліт / ілюстрація / REUTERS

В Європі активізувався новий вірус менінгоенцефаліту. В Іспанії, а саме в автономії Андалусія, з захворюванням в лікарні опинилися вже 18 осіб.

Як повідомляють в департаменті охорони здоров'я регіону, п'ять осіб знаходяться у відділенні інтенсивної терапії, всього виявлено 18 випадків захворювання, пише РБК-Україна.

Читайте такожПандемія коронавірусу буде довготрівалою - ВООЗ

Відео дня

Всі пацієнти проживають на території провінції Севілья. При цьому вірус не передається від людини до людини. Імовірно, менінгоенцефаліт розвивається після укусу комарів виду aedes japonicus (азіатські чагарникові москіти), які також є переносниками вірусу лихоманки Західного Нілу.

В цей час влада Андалусії взяла цю ситуацію під контроль, щоб уникнути подальшого поширення цього захворювання.

Довідка. Менінгоенцефаліт - захворювання, що має нейроінфекціоний характер, протікає з одночасним ураженням субстанції головного мозку і його оболонок. Виражається мінливими вогнищевими, оболонковими, інфекційними симптомами. Діагноз фіксується на базі неврологічного обстеження, оцінки спинномозкової рідини, результати МРТ і КТ головного мозку, обстеженнях, налаштованих на виявлення збудника. Комплексне лікування складається з призначення антибактеріальних, антивірусних, протигрибкових препаратів в поєднанні з симптоматичними і патогенетичними лікарськими засобами.

Коронавірус в Європі: дані станом на 13 серпня