Дослідники клонували частину клітини COVID-19 / фото -  ua.depositphotos.com

В Узбекистані почали вирощувати помідори, які нібито виробляють вакцину від коронавірусу. Вже через два місяці перші охочі зможуть спробувати "чарівні" томати на смак і перевірити на собі, чи дійсно рослина виробляє антиген до COVID-19.

Про розробку вчених з Центру геноміки та біоінформатики Академії Наук Узбекистану повідомили в Telegram-каналі Zamon.

Так, вчені створили помідори, які нібито стануть альтернативним варіантом звичайної вакцинації. Дослідники клонували частину клітини COVID-19, виявленого в Узбекистані. Отриманий матеріал вони помістили в клітину рослини.

Відео дня

Читайте такожДіти розповіли, що не можна робити на голодний шлунокВиявилося, що помідори, які виросли після такого експерименту, нібито можуть виділяти вакцину від коронавірусу. Вчені займалися створенням "чарівних" томатів з січня 2021 року. Очікується, що перший урожай можна буде зібрати вже через два місяці.

Звичайно, говорити про стовідсоткову ефективність помідорів з вакциною від коронавірусу поки що рано. "Чарівний" ефект потрібно довести шляхом досліджень, а саму розробку повинні оцінити експерти ВООЗ, якщо звичайно вчені з Узбекистану вирішать виводити свої томати на світовий рівень.

Раніше УНІАН вже повідомляв, що ВООЗ прогнозують нову хвилю коронавірусу вже восени.

Також вас можуть зацікавити новини: