Терміни вказані із зазначенням імовірного надходження даних / фото REUTERS

З жовтня у США можуть дозволити щеплення від коронавірусу для дітей віком від 5 до 11 років.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на поінформовані джерела.

Йдеться про щеплення вакциною Pfizer.

Відео дня

Терміни вказані із зазначенням імовірного надходження даних про клінічні випробування вакцини, проведені для цієї вікової категорії.

Читайте такожMicrosoft відклав повернення співробітників в офіси через COVID-19Отримавши повні дані, у регулятора проситимуть дозволити екстрене застосування Pfizer для малолітніх дітей.

Остаточне рішення FDA може бути ухвалено вже за три тижні після подачі заявки.

Дозвіл на щеплення молодших школярів з нетерпінням чекають мільйони американців, особливо батьки, діти яких пішли до школи цього року.

Якщо Pfizer покаже результати досліджень до кінця вересня, то у перші кілька тижнів жовтня вакцину для дітей схвалять.

Водночас іншій вакцині Moderna, імовірно, знадобиться на три тижні більше – десь приблизно у листопаді. За словами джерела, плани головного інфекціоніста країни щодо схвалення вакцини "виглядають оптимістично".

Раніше Pfizer заявляла, що розробила COVID-вакцину для дітей. Передбачається, що її можна буде використовувати у віці від 5 до 11 років.

Вакцинація дітей від коронавірусу: що відомо

У червні 2021 року Всесвітня організація охорони здоров'я опублікувала рекомендації, де вперше заявила, що дітей можна вакцинувати від коронавірусу.

Нещодавно українське МОЗ затвердило рекомендації вакцинації від коронавірусу дітей від 12 років в деяких випадках. Вакцинувати дітей дозволили препаратом Comirnaty від Pfizer/BioNTech. Для отримання щеплення батькам дітей 12 - 15 років, або дитини у віці 16–17 років повинні звернутися до педіатра або сімейного лікаря.

11 серпня стало відомо, що в США серед пацієнтів з COVID-19 все більше і більше дітей, тому влада закликала прискорити схвалення дитячої COVID-вакцини.

1 вересня влада Куби заявила про плани вакцинувати дітей віком від 2 до 18 років своєю вітчизняною вакциною Soberana-2.

В Україні ж всі COVID-вакцини рекомендовані для застосування у віці від 18 років.