Грип частіше дає небезпечні ускладнення, ніж вважалось раніше / фото УНІАН

Лікарі раніше уже були в курсі і попереджали, що грип може призводити до ускладнень з боку серця. Проте нове дослідження американських науковців показало реальний розмах цієї проблеми.

Американські Центри з контролю і профілактиці захворювань (CDC) проаналізували дані про 80 ​​тисяч пацієнтів, які були госпіталізовані з грипом протягом 8 років. Результати дослідження оприлюднені в Annals of Internal Medicine.

Грип і ускладнення на серце

Серйозні раптові порушення роботи серця (гостра серцева недостатність або інфаркт міокарда) були зафіксовані у 12% пацієнтів, тобто, в одного із восьми. Наголошується, що ця проблема виявилася серйознішою, ніж вважалося раніше.

Відео дня

Читайте такожBild: Вчені з'ясували, як не дозволити коронавірусу утворити тромби в судинах

Ускладнення з боку серця розвивалися у 5% госпіталізованих з грипом хворих, у яких не було фонових хвороб серцево-судинної системи.

Автори дослідження вважають, що нові дані підкреслюють необхідність ранньої вакцинації від сезонного грипу.

Коронавірус та ускладнення на серце

Крім того, науковці не здивовані, що ускладнення з боку серця з'являються у раніше здорових людей, які перехворіли COVID-19.

Коронавірус може викликати запалення, яке може спричинити пошкодження різних органів, і серце не є винятком. Запалення робить серце вразливим до важких навантажень.

Вплив коронавірусу на серцево-судинну систему: що відомо

  • Науковці з'ясували, чому COVID-19 викликає інсульти. Причиною виявилося утворення тромбів у судинах, які також провокують інфаркти у хворих.
  • Загалом медики назвали сім ускладнень після коронавірусу, які можуть залишитися на все життя. Серед них утворення тромбів, рубців на легенях і ниркова недостатність. Багатьом людям так і не вдалося повернути собі старе здоров'я після одужання.
  • Видання CNN застерігало: коронавірус - не респіраторна хвороба, він шкодить всьому тілу. Фактично COVID-19 здатен нашкодити кожному людському органу.