У Греції страйкують проти обов'язкової вакцинації \ фото REUTERS

У Греції медичні працівники оголосили одноденний страйк проти обов'язкової вакцинації від коронавірусу.

Близько півтисячі медиків пройшли центром Афін до будівлі Міністерства охорони здоров'я країни. Вони вимагали припинити відсторонення нещеплених медиків від роботи. Вони зазначили, що в лікарнях і так не вистачає персоналу, через що доводиться працювати понаднормово і не отримувати за це ні копійки.

Читайте такожУ Канаді вакцинація від коронавірусу стала обов'язковою для держслужбовців

Відео дня

Обов'язкова вакцинація медпрацівників в Греції вступила в силу 1 вересня. В даний час в країні близько 60% повністю вакцинованих громадян, і спостерігається зростання кількості нових хворих і смертей, йдеться в сюжеті ТСН.

Як повідомляв УНІАН, 15 жовтня багатотисячні протести пройшли по всій Італії після того як в країні набула чинності вимога для всіх працівників пред'являти на робочому місці так звані "зелені паспорти".

Нагадаємо, що у вересні Кабмін України підтримав ініціативу МОЗ про введення обов'язкової вакцинації від коронавірусу працівників закладів освіти, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

інфографіка УНІАН