Бустерна доза - це половина дози, яка застосовується для першої вакцинації \ фото REUTERS

У Європейському агентстві з лікарських засобів (EMA) радять щеплювати третьою дозою вакцин від коронавірусу Moderna осіб від 18 років.

Про це йдеться у заяві на сайті EMA.

Комітет EMA з медичних засобів для лікування людей дійшов висновку, що підсилювальна (бустерна) доза вакцини Spikevax (виробництва Moderna) може братися до уваги для щеплення людей від 18 років і старше.

Відео дня

Результати наявних даних свідчать, що третя доза вакцини Spikevax, застосування якої відбулося через 6-8 місяців після другої дози, сприяло збільшенню рівня антитіл у дорослих, у яких до цього рівень антитіл зменшувався.

Читайте такожЕфективність вакцини Pfizer для дітей від 5 до 11 років перевищує ризики - FDA

Бустерна доза - це половина дози, яка застосовується для першої вакцинації. Зазначається, що побічні ефекти після бустерної дози схожі на ті, що бувають після другої дози.

В Агентстві додали, що ризик запальних захворювань серця чи інших дуже рідкісних побічних ефектів після бустерної дози ретельно відстежується.

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

інфографіка УНІАН

Вас також можуть зацікавити новини