Під будівлею суду над Трухановим підстрелили силовика / фото УНІАН

Чоловік, що 15 лютого під Солом'янським судом поранив поліцейського, отримав зброю як нагороду від МВС.

Про це повідомляє "Українська правда", посилаючись на джерело у правоохоронних органах.

"Це заохочувальна відзнака", - сказав співрозмовник про зброю.  

Відео дня

Також він додав, що "затриманий громадянин Ф. – мешканець Запоріжжя, 1978 року народження. Раніше від служив у батальоні "Донбас".

Читайте такожСправа мера Одеси Труханова: під будівлею суду сталися сутичкиРаніше нардеп Єгор Соболєв повідомив, що після сутичок під судом затримали четверо осіб.

"Чотирьох відвезли до СІЗО: добровольця батальйону "Донбас" Николай Чудовский, позивний "Чудо"; доброволець підрозділу "Волки Свободы" Лука Чхетія, позивний "Лука"; командира штурмової роти батальйону "Айдар" Бача Володимир Хитрич , позивний "Бача; та добровольця батальйону "Донбас" Олександр Брест Федорченко , позивний "Брест", - написав він.

"Брест" – народний герой України, який пройшов Іловайський котел, підбив два ворожих танки та два БМП. Коли його під судом почали бити спецпризначенці, він дістав нагородний пистолет та двічі вистрілив у асфальт", - написав Соболєв.

Як повідомляв УНІАН, працівники поліції затримали чоловіка, який під час сутичок біля Солом’янського районного суду Києва застосував зброю та поранив одного з правоохоронців.