Унаслідок підриву гранати постраждали дев'ятеро осіб / фото facebook.com/Vyacheslav.Abroskin

Міністр оборони України Степан Полторак наказав посилити заходи щодо недопущення незаконного вивезення зброї та боєприпасів із району ведення бойових дій на Донбасі у зв’язку з підривом гранати військовослужбовцем Збройних сил України на Івано-Франківщині, внаслідок чого постраждали дев’ятеро людей.

Про це повідомляється на сторінці Міністерства оборони України у соціальній мережі Facebook.

Читайте такожВибух гранати на Івано-Франківщині розслідують як замах на умисне вбивство

Відео дня

«У зв’язку з кримінальним злочином, який було скоєно вчора військовослужбовцем ЗС України на Івано-Франківщині, в результаті дій якого постраждали цивільні особи, міністром оборони України поставлено завдання начальнику Генерального штабу Збройних сил України терміново здійснити усі належні заходи щодо недопущення незаконного вивезення зброї та боєприпасів під час вибуття особового складу із району проведення операції Об’єднаних сил», - йдеться у повідомленні.

У Міноборони уточнили, що в рамках заходів доручено посилити контроль за порядком виїзду військовослужбовців із району проведення операції Об’єднаних сил та організувати належним чином процедури відбуття бійців у відпустки та пункти постійної дислокації, а також забезпечити суворий контроль щодо обліку, видачі та контролю зброї та боєприпасів.

Також повідомляється, що за фактом події проводиться службове розслідування.

фото facebook.com/Vyacheslav.Abroskin

Як повідомляв УНІАН, на Івано-Франківщині сержант Збройних сил України під час побутового конфлікту з місцевими жителями кинув у їхній бік ручну осколкову гранату, внаслідок чого 9 осіб дістали поранення. Інцидент стався у неділю, 20 травня, у селі Лісна Тарновиця. 25-річний військовий на момент конфлікту перебував у відпустці.