В Одесі під час пожежі у висотному житловому будинку згоріли всі щитові і електричні кабелі / фото odesa.dsns.gov.ua

В Одесі під час пожежі у висотному житловому будинку згоріли всі щитові й електричні кабелі по всій висоті будівлі і в підземному паркінгу.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Головного управління ДСНС в Одеській області, 24 червня о 00.20 в службу порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання щитової на 11-му поверсі 16-поверхового житлового будинку на вулиці Дюківській.

Читайте такожВ Одесі горів житловий будинок – загинула людина

«На місце виклику через 6 хвилин прибули перші пожежно-рятувальні підрозділи і в ході проведеної розвідки встановили загоряння ліній електропередач у кабельних каналах по всій висоті будівлі», - йдеться в повідомленні.

Рятувальники ліквідували пожежу близько 1.50. Відзначається, що в результаті вогнем знищено електричні кабелі в шахті електроживлення і пошкоджена шахта електричних комунікацій по всій висоті будівлі з підземним паркінгом.

Рятувальники ліквідували пожежу близько 1.50 / фото odesa.dsns.gov.ua

Під час ліквідації пожежі врятовано 17 людей й евакуйовано ще більш як 20 мешканців маршовими сходами ланками газодимозахисної служби. Загиблих і постраждалих немає. Надано психологічну допомогу постраждалим громадянам.

До ліквідації пожежі залучалися 13 одиниць пожежно-рятувальної техніки і 51 людина особового складу.

Передбачається, що причиною пожежі став аварійний режим роботи електромережі.

Наразі встановлюються обставини і причини загоряння.