Островський частково визнав свою провину / фото Інформатор

Водій Hummer Кирило Островський, який збив на смерть у центрі Києва 10-річну дівчинку, розповів, що зняв номери з Hummer одразу після ДТП, щоб авто не впізнали рідні.

Читайте такожЖурналісти знайшли власника Hummer із ДТП з мажором у Києві

Про це він заявив на засіданні Шевченківського райсуду щодо розгляду клопотання прокуратури про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, передає "Обозреватель".

Відео дня

"Я спочатку побіг до дівчинки, потім, коли підійшли люди, я пішов до машини і зняв задні номери. Задні – тому що передні опинилися на асфальті внаслідок зіткнення. Чому я це зробив, у мене теж є сім'я – мати, батько, бабуся. А люди знімали на відео. Я потурбувався, щоб мої близькі цього не побачили. Я ж звідти не тікав, не йшов, не намагався виїхати", – пояснив Островський.

Як повідомляв УНІАН, водій позашляховика Hummer Кирило Островський, який на смерть збив 10-річну дитину в центрі Києва, частково визнав свою провину.

24 липня водій автомобіля Hummer Островський, ігноруючи червоний сигнал світлофора, на бульварі Лесі Українки в Києві здійснив наїзд на 10-річну дівчинку, яка переходила дорогу на регульованому пішохідному переході. Від отриманих травм дитина померла в кареті швидкої медичної допомоги.

Водія затримали. Йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого). Вирішується питання про додаткову кваліфікацію його дій за ст. 135 ККУ (залишення у небезпеці).

Як повідомила речник прокуратури Києва Надія Максимець, Островський відмовився надати біологічні зразки, які від нього вимагали для проведення експертизи на вміст алкоголю та наркотичних речовин у крові.