Арсенал Міноборони / REUTERS

На військових складах в Ічнянському районі Чернігівської області вибухнули боєприпаси, які Україна не виробляє.

З такою заявою виступив народний депутат і радник глави МВС Антон Геращенко в ефірі телеканалу "Прямий", передає "Главред".

"Трагедія в тому, що Україна вкотре втратить боєприпаси, стратегічний запас, який коштує сотні мільйонів доларів і який в Україні не виробляють. Там зараз вибухають дефіцитні снаряди 122 мм гаубиць, снаряди для реактивних систем "Град" – це те, що в Україні не виробляється", – сказав Геращенко.

Відео дня

Читайте такожВибухи біля Ічні зруйнували місцевий молокозавод та вокзал

За його словами, частину припасів зберігалися під відкритим небом.

Геращенко також додав, що президент Петро Порошенко після чергового вибуху на складах боєприпасів повинен дати оцінку якості роботи співробітників Генштабу ЗСУ і "зробити кадрові висновки".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 9 жовтня, вночі на території 6-го арсеналу Міноборони поблизу смт Дружба в Ічнянському районі Чернігівської області сталися вибухи, що спричинили пожежу.

Інформація про жертви чи постраждалих не надходила. З прилеглих територій евакуйовано понад 12 тис. осіб.

Закрито повітряний простір в радіусі 30 км, призупинено рух залізничного та автомобільного транспорту.

Створено оперативний штаб ДСНС, поліції та Нацгвардії. До місця НП направлено 21 піротехнічний розрахунок ДСНС.

За фактами вибухів на складах боєприпасів у Чернігівській області військова прокуратура Центрального регіону розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану) ККУ, що карається позбавленням волі на строк від п’яти до семи років.

СБУ відпрацьовує версію про можливе вчинення диверсії на арсеналі.

вибухи.