ДПС переходить на посилений режим роботи через протести / фото УНІАН

Державна прикордонна служба України переходить на посилений режим роботи через протести власників автомобілів на єврономерах, які відбуваються 25 листопада.

Про це повідомив спікер ДПСУ Андрій Демченко, передає 112 Україна.

Читайте також«Євробляхарі» через новий закон перекрили кордон з Польщею і підпалили шини (фото, відео)

Відео дня

"На місцях, поруч з громадянами знаходяться екіпажі Національної поліції, які і проводять роз'яснювальну роботу, щоб вони (учасники протесту) не перешкоджали руху. В свою чергу ДПСУ створила ситуативні групи, щоб відстежувати онлайн всю ситуацію, відбувається взаємообмін з Нацполіцією, а також підняті додаткові сили, які перебувають у готовності для недопущення будь-яких провокацій, які могли виникнути безпосередньо на кордоні", - зазначив Демченко.

Наразі ускладнений рух транспорту на пунктах пропуску Устилуг, Рава-Руська, Ягодин, Малий Березний, Шегині і Краковець.

Як повідомлялося раніше, 25 листопада власники автомобілів на єврономерах перекрили три пункти пропуску у Львівській області та два на Волині.

Нагадаємо, 8 листопада Верховна Рада України ухвалила у другому читанні законопроекти №8487 і №8488. Вони, зокрема, зменшують акциз на розмитнення легкових автомобілів і посилюють відповідальність за порушення митних правил, зокрема, для осіб, які ввозять в Україну авто в режимі транзиту або тимчасового ввезення. Нові штрафи почнуть діяти після 180 днів з дня набрання чинності законів (з 25 листопада).