У Львові радикали з шашками увірвалися в редакцію / фото zaxid.net

У Львові, 21 грудня, сотні пікетників з димовими шашками намагалися увірватися в редакцію Zaxid.net.

Як повідомляє видання, двері будівлі атакували члени кількох відомих і пов'язаних між собою суспільних угруповань. Причиною пікету і спроби захоплення редакції стали публікації про зловживання по виділенню землі учасникам АТО.

Близько сотні учасників з "Розвитку суспільства", Нацкорпусу та ГО "УВУ АТО" присвятили акцію протесту п'ятій річниці Євромайдану.

Відео дня

Читайте такожЗахоплення Ocean Plaza: через димові шашки з ТРЦ евакуювали людей

Проте в ході мітингу мали намір пікетувати прокуратуру Львівської області, головний офіс поліції та Львівську ОДА. Пізніше учасники акції протесту несподівано перемістилися під будівлю, де розташована редакція Zaxid.net, а також 24 каналу, "Радіо Люкс" та інших ЗМІ. Учасників акції супроводжувала поліція, але вона не втручалася і не перешкоджала їхнім діям.

Двері будівлі атакували члени кількох відомих і пов'язаних між собою суспільних угруповань / фото zaxid.net.

Пікетувальники скандували "Ганьба!" і вимагали вибачень за публікації редакції про діяльність "Розвитоку суспільства".

"Вони виходять, або ми їх виводимо разом зі всім. Ми хотіли поспілкуватися за цю писанину. Перше - пояснення, друге - офіційне вибачення перед усіма активістами "Розвитоку суспільства", - заявив під час акції голова ГО "Розвиток суспільства" Назар Бай.

В цілому вся акція тривала близько 15 хвилин, після чого її учасники розійшлися.

Серед учасників пікету були і фігуранти недавніх публікацій ZAXID.NET щодо спроб захоплення громадських земель під виглядом безоплатної роздачі учасникам АТО.