У Мар`їнці стався вибух у житловому будинку / Скріншот - ТСН

У Мар`їнці Донецької області внаслідок вибуху в житловому будинку загинула жінка, її 7-річний син дивом врятувався.

Читайте такожВибух на львівському ярмарку: четверо постраждалих у важкому стані (відео)

Про це йдеться в сюжеті ТСН. Зазначається, що будинок, де сталася трагедія, знаходиться лише в кілометрі від передової. Коли стався вибух, сусіди вирішили, що його причиною став снаряд. 

Коли вони вибігли на вулицю, то побачили у дворі переляканого хлопчика – маленький Кирило вистрибнув на вулицю через вікно. Сусіди знайшли його на ґанку, дитина намагалась зателефонувати татові.

"Він настільки переляканий був, в одній футболці, в капцях вистрибнув. Я його мершій у пальто, додому: що сталося, де мама? Мама там, у будинку", - розповідають очевидці. 

44-річна жінка від пожежі намагалась сховатись у ванній, там її тіло і знайшли рятувальники, коли загасили вогонь. Попередня причина трагедії – витік газу з двох балонів, за домогою яких родина готувала їжу. Самі балони, однак, не вибухнули. 

Чоловік загиблої каже, що в цій трагедії немає винних. 

"Ви ж самі чудово розумієте, що ми вимушено користувалися саме газовими балонами", - вказав він. 

У Мар'їнці, як і в багатьох інших прифронтових населених пунктах, немає централізованого газопостачання, бо всі труби побиті осколками. Тому в кожній хаті тут є хоча б один газовий балон. Люди переконують, що користуватися ними вміють всі, але подібні трагічні випадки у прифронтовій зоні стаються кожного року. 

У жовтні повідомлялось, що під час обстрілу бойовиками міста Мар'їнка дістав поранення чоловік, який перебував на власній присадибній ділянці.