Внаслідок конфлікту у правоохоронців забрали автоматичну зброю / скріншот

У Кривому Розі 16 березня жорстоко побили працівників поліції охорони, але у поліції спробували приховати інцидент. За справу взялося Державне бюро розслідувань, яке вже розпочало розслідування за цим фактом.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань зареєстровали кримінальне провадження за фактом приховування тяжкого злочину службовими особами Криворізького відділу поліції ГУ НП у Дніпропетровській області (ч.1 ст. 396 Кримінального кодексу України).

Читайте такожУ Кривому Розі обстріляли автомобіль таксі (фото)

Мова йде про можливе приховування факту умисного заподіяння працівникам правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв’язку із виконанням ними службових обов`язків. Слідчі ДБР зареєстрували кримінальне провадження за повідомленням у ЗМІ.

Так, ЗМІ поширили інформацію про те, що 16 березня в одному з розважальних закладів Кривого Рогу група осіб здійснила напад на озброєних працівників поліції охорони під час виконання службових обов`язків. Вказані події також зафіксовані на камерах відеоспостереження. У повідомленні йдеться про те, що керівництвом поліції м. Кривого Рогу не було ініційоване розслідування цієї ситуації, а вказані події кваліфікувались як дрібне хуліганство.

Депутат міськради Микола Колесник опублікував на своїй сторінці у Facebook відео з місця нападу.

«На думку керівника міської поліції Кривого Рогу Романа Ткаченка та керівника Саксаганського райвідділу, все відбулось наступним чином: «хулігани трохи поштовхалися з поліцією охорони» і будо прийняте рішення спустити справу на гальмах, ніхто нікого не бив, ніхто ні в кого не забирав автоматичну зброю, ніхто не намагався вбити співробітника поліції, навіть слідчо-оперативна група Саксаганського райвідділу МВС нічого не побачила. Трьом екіпажам патрульної поліції повідомили про дрібне хуліганство, не було ніякого «ТОР», ніякого КОРДу, що відбувалось насправді - видно на відео», - прокоментував він.

За словами депутата міськради, керівництво Нацполіції та МВС про ці події дізналось саме від нього.

«Адже жодного рапорту, жодної доповідної, жодної телефонограми не було - повна тиша. Обурює мене лише одне - ваших колег вбивають, калічать, а реакція керівництва Криворізької поліції - приховати злочин, залякати свідків, вилучити відео та й далі перетворювати Кривий Ріг на фавели. До речі, дільничий інспектор спостерігав за всіма подіями і після всього пішов далі відпочивати у цей розважальний заклад», - підсумував він.

У свою чергу у Криворізькому відділі поліції повідомили, що за даним фактом були відразу внесено відомості в ЕРДР по ч.2 ст. 345 ККУ. Всі причетні до даного злочину особи встановлені і вже затримані, пише 0564.ua.