Було вилучено понад 120 кілограмів героїну / фото ssu.gov.ua

Служба безпеки України заявила, що спільно з правоохоронними органами Румунії та Німеччини провела спецоперацію з викриття та ліквідації потужного міжнародного каналу контрабанди героїну до Європейського Союзу.

Як повідомляє прес-центр СБУ, інформація про канал контрабанди героїну до європейських країн транзитом через територію України була отримана у рамках міжнародної взаємодії.

Читайте такожНа Львівщині затримано групу наркоторговців із товаром на 1,5 мільйона гривень (фото)

Один із активних учасників угруповання планував перемістити оптову партію героїну з облаштованих у прикордонних районах «транзитних баз» до Європи.

Правоохоронці затримали наркокур’єра на Закарпатті напередодні його виїзду до ЄС.

Зазначається, що під час санкціонованих обшуків за місцями тимчасового зберігання наркотиків правоохоронці вилучили понад 120 кілограмів героїну вартістю за цінами «чорного ринку» майже 10 млн євро.

За даними СБУ, спецоперація стала черговим етапом знешкодження транснаціонального наркотрафіка, організованого уродженцями однієї із країн Південно-Західної Азії.

Відео: Служба безпеки України

Раніше УНІАН повідомляв, що в Україні викрили транснаціональну злочинну організацію, яка з 2014 року продавала наркотичні засоби і психотропні речовини за криптовалюту в мережі Інтернет і месенджері Telegram на десятки мільйонів доларів США.

В СБУ зазначили, що за будь-яке порушення встановлених правил конспірації, поведінки, несанкціоновані контакти "приїжджали спеціально навчені люди і просто обрубували пальці на руках".