У разі доведення провини Власюку загрожує до 15 років / фото УНІАН

Печерський районний суд Києва продовжив на два місяці термін тримання під вартою Віктору Власюку — підозрюваному в організації вбивства бердянського активіста, ветерана АТО Віталія Олешка (позивний «Сармат»).

Як повідомляє Громадське, сторона обвинувачення обґрунтувала необхідність продовження арешту ризиками втечі підозрюваного, тиску на свідків, слідство та знищенню речових доказів.

Читайте такожСуд продовжив арешт ймовірному організатору вбивства АТОшника "Сармата"

Відео дня

Саме Власюк, за даними слідства, отримав замовлення від невстановленої особи на вбивство Олешка та разом з іншими підозрюваними Євгеном Бродським та Михайлом Сігідою розробив план вчинення злочину.

У разі доведення вини Власюку загрожує до 15 років або довічне позбавлення волі. Також йому інкримінують розбійний напад та бандитизм.

Наразі справа вбивства Олешка об'єднана ще з однією — розбійний напад на родину Поплавських у Дніпрі, що мав місце 4 липня 2018 року. В об'єднаній справі фігурують 11 осіб.

Як повідомляв УНІАН, активіста, колишнього учасника АТО (позивний «Сармат») Олешка застрелили з мисливської рушниці у дворі його будинку-готелю 31 липня 2018 року в Бердянську Запорізької області.

Того ж дня поліцейські затримали чотирьох підозрюваних у вбивстві активіста - Артема Матюшина, Олександра Обухова, Максима Владимиренкова і Миколу Ломаку. 3 серпня вони були заарештовані.

14 вересня в Запорізькій області було затримано ще одного підозрюваного в організації вбивства Олешка - Михайла Сигиду. А 17 грудня в міжнародному аеропорту «Харків» правоохоронці затримали шостого підозрюваного.

7 лютого 2019 року у Львові поліція затримала Віктора Власюка за підозрою в організації вбивства.

Поліція відпрацьовує кілька версій вбивства, зокрема, з політичних мотивів, на побутовому ґрунті або ж через бізнес-конфлікт.