Підозрюваний у нападі на активіста Михайлика в Одесі намагався накласти на себе руки / фото pushkinska.net

Підозрюваний у нападі на одеського активіста Олега Михайлика – Лаша Герасін здійснив 7 ударів колючо-ріжучим предметом собі у живіт в Лук’янівському СІЗО у знак протесту.

Про це сьогодні повідомив його адвокат Володимир Поярков, передає "24 канал".

Читайте такожСтали відомі подробиці відновлення активіста Михайлика після операції в Німеччині

Відео дня

"Позавчора 29 квітня мій підзахисний не витримав і здійснив спробу суїциду – наніс собі близько 7 ударів в живіт колючо-ріжучим предметом у знак протесту. Зараз він перебуває в лікарні швидкої допомоги. Ситуація важка" , – прокоментував Поярков.

За словами адвоката, йому не надають доступу до підзахисного – не реалізовують право на побачення. Поярков повідомив, що вчора він не зміг потрапити до Герасіна, оскільки начальник слідчого ізолятору не надав дозвіл на побачення. В СІЗО обмежились поясненням, мовляв, лише у разі повернення підозрюваного до ізолятору, захисник зможе з ним поспілкуватися.

Адвокат переконаний: Герасін хотів покінчити з собою, нібито, через незаконне утримання під вартою, поліцейське свавілля і відсутність судового розгляду, зазначає видання.

Читайте такожВийшов до магазину по кавун: одеський активіст Михайлик розповів деталі замаху на нього

"Понад 7 місяців він перебуває під вартою, незважаючи на те, що з боку захисту зібрано всі необхідні докази, які доводять, що він в цей час взагалі був в іншому місці і не має відношення до тих подій, відносно яких його підозрюють", - висловився адвокат.

За словами Пояркова, Печерський райсуд Києва кожного разу автоматично продовжує строки тримання під вартою і не бере до уваги докази захисту відносно того, що Герасін, мовляв, немає ніякого відношення до цих подій. До того ж, жодна апеляція захисту не була розглянута, бо Печерський райсуд вчасно не виготовляє повного тексту ухвал.

"Ми оскаржуємо на підставі скороченого тексту, але суд апеляційної інстанції кожного разу не може розглянути апеляцію. У підозрюваного склалося враження, що це робиться зумисно, аби затягнути слідство. Він не витримав", – підсумував адвокат.

Читайте такожПоліція продовжила термін охорони активіста Михайлика

У Лук’янівському СІЗО інцидент коментувати відмовились, повідомляє видання.

Зазначимо, сам Михайлик раніше заявляв про саботаж правоохоронцями розслідування справи про замах на його життя.

Довідка УНІАН. 22 вересня 2018 року в центрі Одеси на активіста Олега Михайлика було скоєно замах. Він отримав проникаюче вогнепальне поранення в плече і в ділянку грудної клітини.

За підозрою в замаху правоохоронці затримали трьох громадян Грузії. Суд заарештував їх без права внесення застави, але пізніше змінив запобіжний захід з тримання в СІЗО на домашній арешт одного з арештованих - Торніке Нагладзе (Герасину) - інваліду першої групи.

11 січня 2019 року під час операції в Німеччині з тіла Михайлика вилучили кулю, яка застрягла в легені. Активіст наполягав на проведенні експертизи кулі у Німеччині. Михайлик і його представник побоювалися, що після надходження кулі з Німеччини в Україну представники слідства можуть заявити про «якусь подряпину» на речовому доказі і його неправильному зберіганні. Це може дати підстави не долучати кулю до справи.

5 лютого стало відомо, що активіст повернувся до Одеси з Німеччини.