Група молодиків штурмувала Львівську мерію / фото facebook.com/hrystyna.protsak

Група активісти, які ввірвалися сьогодні у міські раду, ходили по кабінетах і шукали заступників міського голови.

Відповідне відео на своїй сторінці у Facebook виклав голова львівської ГО «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський, пише Zik.ua.

Читайте такожВиламали двері та увірвалися всередину: група молодиків штурмувала Львівську мерію (відео, фоторепортаж)

Відео дня

Він зазначив, що «люди в чорній формі» перешкоджали їхньому доступу до міської ради.

«Не можуть необґрунтовано будь-які люди – чи це муніципали, чи інші спецпідрозділи просто стояти кордонами і не допускати людей у мерію. Вибачте, але це виглядає так, що бандитське угруповання захищає мерію», – заявив він

За словами Спринського, активісти з’ясовували, «чи не захопили міського голову і чи міська рада може працювати у звичному режимі».

Зокрема, вони зайшли до в. о. заступника міського голови з гуманітарних питань, директора департаменту гуманітарної політики Галини Слічної і підняли питання про забезпечення учасників АТО житлом. Активісти заявили, що місті «немає ніяких програм», окрім тих 100 тисяч гривень, які виплачують автовцям. Слічна натомість повідомила, що є Програми створення житлово-будівельних кооперативів учасників АТО. 

У прес-службі ЛМР раніше повідомили, що особи, які під час засідання виконавчого комітету облили посадовців міської ради невідомою рідиною, ймовірно – фарбою, виламали двері до міської ратуші та ввірвались всередину.

Як повідомляв УНІАН, 27 травня під Львівською ратушею зібрались активісти різних громадських організацій на безстрокову акцію проти свавілля та беззаконня чиновників ЛМР. Основною вимогою є відставка міського голови Львова Андрія Садового та його заступників.

Сьогодні, 29 травня, Львівську міську раду штурмом захопила група спортивних молодиків, які назвали себе представниками організацій "Національний корпус", "Розвиток громади" та "Українська спілка учасників АТО".