У Києві викрали раритетний "Ікарус" / Ілюстрація - uk.wikipedia.org

З історичного експозиційно-реставраційного центру столичного КП «Київпастранс» викрали раритетний автобус. Зниклий транспорт виявили в Каневі.

Читайте такожУ брата Найєма знову викрали мотоцикл (відео)

Як повідомляє «Інформатор», пропажу виявили під час планової перевірки.

Відео дня

Досудове розслідування встановило, що 20 березня автобус «Ікарус-260» 1986 року випуску за наказом директора реставраційного центру виїхав за межі станції техобслуговування і поїхав нібито до Автобусного парку №6. Але туди «Ікарус» так і не приїхав. При цьому директор Автопарку №6 стверджує, що не давав розпорядження приганяти автобус в парк.

Правоохоронці знайшли автобус в місті Каневі, на території приватної автомайстерні. Техпаспорт на автобус не знайшли, VIN-номер зловмисники теж вже видалили. При цьому, крадії так і не прибрали з салону табличку «Київпастрансу».

Автобус заарештували і визнали речовим доказом. Зараз у справі призначено трасологічну експертизу, яка має відповісти на питання – які були номери двигуна і кузова автобуса. Кримінальну справу відкрито за ч. 1 ст. 191 КК України – привласнення або розтрата майна. Покарання, яке загрожує зловмисникам – до 4-х років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що в Дюссельдорфі Ferrari 288 GTO за 2 мільйони євро викрали під час тест-драйву.