Колишній Конотопський міський голова та кандидат у народні депутати України за одномандатним виборчим округом номер 160 Артем Семеніхін, на якого 27 червня було скоєно замах на вбивство, звинуватив у нападі народного депутата України Ігоря Молотка, який також балатується за цим же округом.

Про це пізно ввечері 27 червня Семеніхін заявив у прямому ефірі на своїй сторінці в Facebook, перебуваючи в Київському інституті нейрохірургії імені академіка А. П. Ромоданова, куди його транспортували з відділення реанімації Конотопської ЦРЛ.

Відео дня

Зокрема, Семеніхін розповів, що замах на нього було вчинено після того, як він повернувся з Києва, де був зареєстрований ЦВК кандидатом в народні депутати України за 160-м округом.

Читайте такожЗамах на екс-мера Конотопа: стали відомі подробиці про стан і травми Семеніхіна

На думку постраждалого, винуватцем нападу є нардеп 7-го скликання за цим округом Молоток, який знову балотується тут в депутати Верховної Ради України і люди якого нібито вчинили замах на вбивство.

Семеніхін закликав виборців 160-го округу на позачергових виборах 21-го липня не дати Молотку жодного голосу.

Крім того, Семеніхін, що має тверду проукраїнську позицію, наголосив, що, якщо виборці підтримають його на виборах до ВРУ, то він, вже будучи нардепом, не дозволить пройти в парламент ні одному антиукраїнському законопроекту.

Постраждалий також розповів про відомі йому отримані при замаху травми.

На вигляді видно, що Семеніхін лежить з перебинтованими головою і рукою, саднами і синцями на обличчі й веде трансляцію в прямому ефірі.

Як повідомляв УНІАН, у четвер, 27 червня, вночі невідомі напали на колишнього міського голову Конотопа Семеніхіна та нанесли йому тяжкі тілесні ушкодження.

Поліцейські кваліфікували подію як "замах на вбивство" і відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15/ч. 1 ст. 115 КК України. Пізніше прокуратура перекваліфікувала справу на більш жорстку статтю – ч. 2 ст. 15/п.п. 8, 12 ч. 2 ст. 115 (закінчений замах на умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб у зв’язку з виконанням потерпілим службового або громадського обов’язку) ККУ.

Правоохоронцями розглядаються три основні робочі версії замаху на вбивство Семеніхіна: напад через його громадсько-політичну діяльність, а також із мотивів хуліганства та через особисті неприязні стосунки.

Для розслідування нападу на Семеніхіна у регіон направлена посилена слідчо-оперативна група з-поміж керівників Департаменту карного розшуку, Головного слідчого управління, а також інших необхідних підрозділів Нацполіції України.