Прокуратура перекваліфікувала справу про побиття екс-мера Конотопа / фото ukrreporter.com.ua

На Сумщині прокуратура перекваліфікувала справу за фактом нападу на екс-мера Конотопа Артема Семеніхіна на більш жорстку статтю Кримінального кодексу України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні, 27 червня, під час брифінгу розповів заступник прокурора Сумської області Сергій Сегида.

Читайте такожПоліція розслідує три основні версії замаху на екс-мера Конотопа

Відео дня

За його інформацією, прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом замаху на вбивство колишнього Конотопського міського голови, а зараз кандидата в народні депутати України по одномандатному виборчому округу №160 Семеніхіна.

«Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за ч. 2 ст. 15/п.п. 8, 12 ч. 2 ст. 115 (закінчений замах на умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб у зв’язку з виконанням потерпілим службового або громадського обов’язку) КК України. Досудове слідство доручено Слідчим слідчого управління Головного управління Національної поліції в області», – зазначив Сегида.

За інформацією прес-служби прокуратури області, на даний час потерпілий перебуває в місцевій лікарні у стабільно тяжкому стані.

На місці події під процесуальним керівництвом прокуратури працює слідчо-оперативна група.

Досудове слідство триває.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вночі невідомі напали на колишнього міського голову Конотопа Семеніхіна та нанесли йому тяжкі тілесні ушкодження. Наразі потерпілий перебуває в реанімаційному відділенні лікарні.

Поліцейські кваліфікували подію як «замах на вбивство» і відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 115 КК України. Нападникам загрожує довічне позбавлення волі.

Правоохоронцями розглядаються три основні робочі версії замаху на вбивство Семеніхіна: напад через його громадсько-політичну діяльність, а також із мотивів хуліганства та через особисті неприязні стосунки.

Для розслідування нападу на Семеніхіна у регіон направлена посилена слідчо-оперативна група з числа керівників Департаменту карного розшуку, Головного слідчого управління, а також інших необхідних підрозділів Нацполіції України.