Обставини смерті сім'ї з'ясовують правоохоронці / фото 112.ua

10 липня з'явилися перші результати експертизи тіл молодої жінки та її дітей з Херсона, які загинули за нез'ясованих поки що обставин в орендованій квартирі у курортному Скадовську.

Розтин, який провели експерти обласного бюро судово-медичної експертизи, підтвердило: жодних травм або поранень, які могли бути смертельними, члени сім'ї не отримали, передає місцевий сайт Kherson.

В обох дітей, щоправда, виявили садна в ділянці носогубних складок. Вони відносяться до категорії легких тілесних ушкоджень, й прямого відношення до загибелі хлопчиків семи й дев'яти років не мають.

Відео дня

Читайте такожЗ'єднання явилися моторошні подробиці смерті матері та двох маленьких синів на Херсонщині

Однак такі садна можуть утворитися, якщо дітям щось примусово вводили в дихальну систему через інгалятор, долаючи їхній опір.

Судмедексперти не відкидають, що діти й мати були отруєні. Але токсикологічне дослідження на предмет наявності в їхніх організмах отрути, і визначення його виду - досить складна процедура, вона може зайняти від двох-трьох тижнів до місяця.

Роботу фахівців СМЕ не полегшує й той факт, що в квартирі, де загинула мати та її діти, не виявили жодних ємностей з-під хімічних речовин та ліків, які можуть використовуватися при самогубстві.

"І якщо версія про отруєння підтвердиться, то у слідства виникне важливе питання: куди поділася така ємність, і чи не міг цей речовий доказ хтось винести за межі квартири. Якщо це так, то справа скидається вже не на суїцид матері, яка забрала із собою в могилу дітей, а на умисне вбивство всіх трьох", - зазначають журналісти.

Раніше повідомлялося, що на Херсонщині знайшли тіла двох хлопчиків, поруч - труп їхньої мами з пакетом на голові.