Ілюстрація REUTERS

У Дніпропетровській області п’ятьох із шести гірників, які постраждали 10 липня внаслідок пожежі на шахті ім. Сташкова ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля», виписано з лікарні.

Про це повідомляється на сторінці «ДТЕК Павлоградвугілля» у Facebook.

Зазначається, що після евакуації з шахти шістьох гірників госпіталізували для обстеження. У трьох з них зафіксували незначні опіки, ще у трьох – скарги на першіння в горлі. Згодом п'ятьох відпустили з лікарні за місцем проживання, шостого гірника залишили у медзакладі для спостереження.

Відео дня

Читайте такожНа шахті в Покровську загинув гірник

«Станом на 11:00 сьогоднішнього дня з шістьох шахтарів, які звернулися до лікарні зі скаргами, двоє вже вийшли на роботу, троє планують приступити до роботи у свої зміни завтра-післязавтра. Один потерпілий, який скаржився на першіння в горлі через дим, перебуває в Тернівській міськлікарні, опіків у нього немає», - йдеться у повідомленні.

Також адміністрацією «ДТЕК Павлоградвугілля» прийнято рішення ізолювати аварійну ділянку, де сталася пожежа, шляхом зведення двох перемичок. На даний момент виконуються роботи з підготовки до їх зведення, це займе близько двох-трьох днів. Наразі з метою локалізації пожежі та перешкоджання її поширенню, навколо аварійної ділянки створена водяна завіса.

«У ці дні підприємство не буде працювати з видобутку і проходки», - сказано у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, вранці 10 липня у с. Мар’їна Роща Петропавлівського району Дніпропетровської області на шахті ім. Сташкова ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» у результаті короткого замикання силового кабелю сталося займання дерев’яних елементів кріплення 536-го північного бортового штреку на горизонті 350 м.

Внаслідок пожежі шістьох гірників з легкими травмами госпіталізували.

На момент пожежі в шахті перебували 329 гірників, з них 28 – на аварійній ділянці. Всіх піднято на поверхню.