У неволі чоловік провів сім годин / фото: прес-служба поліції Київщини

На Київщині затримали таксиста, який прикував пасажира ланцюгом у підвалі через борг.

Читайте такожУ Києві грабіжник проковтнув зірваний з пенсіонерки ланцюжок (фото)

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Київської області.

Відео дня

До поліції Київщини звернувся 38-річний житель м. Суми, який повідомив, що його утримували в підвалі.

Встановлено, що він замовив таксі, аби дістатися Сум. Не доїхавши до місця призначення, таксист попросив розрахуватися за поїздку. Однак, пасажир повідомив, що на рахунку немає грошей. Водій пішов йому на зустріч та відвіз до найближчого відділення банку. Але з’ясувалося, що чоловік має борг у фінансовій установі. Після цього вони повернулися до Києва, але у столиці також не вдалося роздобути гроші. Загалом пасажир заборгував за поїздку сім тисяч гривень.

Фото: прес-служба поліції Київщини

В результаті водій вирішив «вибити» гроші з пасажира та відвіз його до власного гаражу в с. Софіївська Борщагівка. Там, у підвалі, він зв’язав йому ногу ланцюгом та зачинив. Потерпілий знайшов у приміщені інструменти, завдяки чому, йому вдалося самостійно звільнитися. У неволі він провів сім годин.

Працівники Києво-Святошинського відділу поліції затримали водія таксі за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Фото: прес-служба поліції Київщини

У зв’язку з цим відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 31 липня в Києві на Новоірпінській трасі в лісі стався жахливий інцидент. Чоловік-таксист завіз дівчину до лісу і зґвалтував її.