На кордоні з Румунією стався інцидент зі стріляниною / фото dpsu.gov.ua

В Чернівецькій області на кордоні з Румунією вночі українські прикордонники із застосуванням зброї зупинили позашляховик, водій якого відмовився зупинятись.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Читайте такожГолова ДПСУ обіцяє замінювати 100% персоналу деяких підрозділів в разі їхньої причетності до контрабанди

Відео дня

«Сьогодні, 18 серпня, близько 3-ї години ночі, прикордонний наряд, який ніс службу в межах Путильського району Чернівецької області, виявили рух транспортного засобу підвищеної прохідності. Автомобіль на швидкості рухався в бік державного кордону з напрямку населеного пункту Шепіт. На законну вимогу прикордонників транспортний засіб не зупинився. Засліпивши охоронців кордону фарами, водій скерував автомобіль на прикордонний наряд, створивши явну загрозу життю та здоров’ю правоохоронців», - йдеться у повідомленні.

Для припинення протиправних дій військовослужбовці здійснили кілька попереджувальних пострілів у повітря, проте це також не зупинило порушника. Після цього прикордонники застосували зброю по колесах транспортного засобу. За кілька метрів автівка зупинилася. Водій повідомив, що в салоні є поранений, який втрачає свідомість. Чоловіка негайно доставили до районної лікарні.

За даним фактом прикордонники поінформували співробітників Нацполіції, військову прокуратуру та інші правоохоронні органи. На даний час тривають слідчі дії.

Голова ДПСУ Сергій Дейнеко призначив службове розслідування і особисто вибув на ділянку Чернівецького прикордонного загону. 

Раніше на Буковині зі стріляниною затримали "кінний караван" із контрабандним куривом.