Підозрювані за гроші повертали копачам бурштину вилучене устаткування / УНІАН

У четвер, 22 серпня, оперативники управління захисту економіки Житомирщини та слідчі ДБР  викрили суддю Олевського районного суду Житомирської області адвоката та слідчу відділу поліції після розподілу хабаря.

Про це повідомили кореспонденту УНІАН у Головному управлінні Нацполіції у Житомирській області.

Читайте такожЗеленський замінив начальника СБУ на Житомирщині

Відео дня

"Злочинну схему «суддя - адвокат – слідча» в Олевському районі  викрили працівники ДБР та Департаменту захисту економіки Нацполіції. Налагоджений механізм працював на повернення вилученого у копачів вартісного устаткування. Усіх трьох затримали після отримання ними 800 доларів неправомірної вигоди. Прикро, коли одні поліцейські викривають порушників та протидіють варварському видобутку, інші - продають їх роботу. Але з кожним таким викриттям продажних стає менше, а отже - буде позитивний результат!» - написав на своїй сторінці у Facebook керівник ГУНП в Житомирській області В'ячеслав Печененко.

Наразі вирішується питання про їх затримання у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлення про підозру у вчиненні злочину.  Тривають слідчі дії.

Як повідомляв УНІАН, 12 серпня президент України Володимир Зеленський перебував з робочою поїздкою на Житомирщині. Зокрема, він розкритикував силові структури регіону за низькі темпи боротьби із незаконним видобутком бурштину та змусив керівника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрія Курінського подати у відставку через таку ситуацію в регіоні.