Транспортний літак Ан-12 здійснив аварійну посадку поблизу Львова 4 жовтня / фото УНІАН

На сьогодні слідчі розглядають чотири версії падіння літака Ан-12 4 жовтня під Львовом: помилка пілота, помилка командно-диспетчерського пункту, несправність літака і погодні умови.

Про це сьогодні, 7 жовтня, повідомив заступник начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області Андрій Кумечко.

За його словами, у літаку було достатньо пального, щоб долетіти до аеропорту, літак не був перевантажений.

Відео дня

Читайте такожВирізали з металу: в мережі з’явилося відео авіакатастрофи Ан-12 поблизу Львова (18+)

"Це був плановий рейс - літак слідував з Іспанії у Туречину через місто Львів і перевозив вантаж поперечних підсилювачів дверей та даху до автомобілів "Рено". Зараз відпрацьовуються такі версії причин авіакатастрофи - помилка пілота, помилка командно-диспетчерського пункту, технічна несправність літака та несприятливі метеоумови. Поліцейські вилучили бортовий самописець літака, документацію та скерували їх на відповідні дослідження. У провадженні також призначено ряд експертиз, які дадуть можливість остаточно встановити причини того, що відбулось. Окрім того, як тільки дозволить їх стан здоров’я, ми опитаємо членів екіпажу", - зазначив Кумечко.

Як повідомляв УНІАН, 4 жовтня поблизу Львова здійснив аварійну посадку транспортний літак Ан-12 авіакомпанії "Україна-Аероальянс". Спочатку він зник з радарів, а потім здійснив аварійну посадку за 1,5 км від злітно-посадкової смуги міжнародного аеропорту "Львів". У літаку було семеро членів екіпажу і людина, яка супроводжувала вантаж. З них п'ятеро людей загинули, троє госпіталізовані.

У прес-службі аеропорту "Львів" повідомили, що літак летів з Віго (Іспанія) до Стамбула (Туреччина). Він мав сісти у львівському аеропорту на дозаправку.

За фактом події порушено провадження у ч. 3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного або повітряного транспорту) Кримінального кодексу України.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що літак міг здійснити аварійну посадку через брак пального.