Найсуворіша санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі / anthonycarbonepersonalinjurylawyer.com

У Запоріжжі затримали військовослужбовця, який впродовж кількох годин намагався зґвалтувати двох жінок.

Про це повідомляє прес-служба поліції області.

8 жовтня близько 06:30 до Комунарського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що по вулиці Привокзальній, неподалік «Дитячої залізниці» на жінку напав невідомий чоловік.

Відео дня

Читайте такожНа Одещині пенсіонер зґвалтував 9-річного хлопчика

Встановлено, що зловмисник напав на жінку, схопив її та, погрожуючи фізичною розправою, почав тягнути у кущі. Його злякав перехожий та він втік у бік Південного мікрорайону. Потерпіла надала правоохоронцям прикмети нападника.

А близько 09:45 до служби «102» надійшло аналогічне звернення від жінки 1967 року народження.

Поліцейськими встановлено, що чоловік, схожий за прикметами, біля лісосмуги неподалік одного з будинків по вулиці Водограйній напав на потерпілу та, погрожуючи фізичною розправою, намагався зґвалтувати. В цей час повз місця злочину проходив громадянин, який злякав нападника й останній втік.

Зловмисником виявився військовослужбовець 1994 року народження. Під процесуальним керівництвом військової прокуратури, чоловіка затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

За даними фактами відкриті кримінальне провадження за ознаками ч.3 ст.15 (замах на злочин), ч.1 ст.152 (зґвалтування) та ч. 2 ст.15 (замах на злочин), ч.2 ст.152 Кримінального кодексу України. Найсуворіша санкція статті передбачає до десяти років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Як повідомляв УНІАН, у Великобурлуцькому районі Харківської області затримали підозрюваних у зґвалтуванні 16-річної дівчинки.