Пенсіонер не заперечує своєї провини і каже, що все було за «згодою сторін» / фото УНІАН

У місті Конотоп Сумської області поліція затримала 72-річного пенсіонера, який протягом року за гроші розбещував чотирьох місцевих хлопців віком 14 і 15 років.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації Головного управління Нацполіції в Сумській області, встановлено, що чоловік ще восени минулого року запросив одного з місцевих хлопців до себе додому, і в розмові запропонував йому певні дії сексуального характеру.

Згідно із повідомленням, юнак спочатку відмовився, однак під тиском обіцянок задоволення та грошей – погодився. За якийсь час чоловік попросив хлопця привести до нього ще і своїх друзів, також обіцяючи кожному гроші та подарунки.

Відео дня

«Відтак, майже рік четверо хлопців час від часу навідувалися до пенсіонера, аж поки на це не звернула увагу одна з жительок вулиці. Вона й повідомила про свої підозри до поліції. Спочатку хлопці в розмовах з правоохоронцями не визнавали справжньої суті своїх відносин з літнім чоловіком, однак згодом про все розповіли», – зазначається у повідомленні.

Зізнався у всьому і сам підозрюваний.

«Він не заперечує своєї провини, однак говорить, що все було за «згодою сторін», - додали у відомстві.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 156 (розбещення неповнолітніх) Кримінального кодексу України. Пенсіонер раніше вже був судимий за вчинення аналогічних злочинів.

Учора чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та оголошення підозри у скоєнні злочину.

У тому разі, якщо провину пенсіонера буде доведено, йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.