Чоловік кілька місяців тому виписався з психлікарні / facebook.com/UA.KyivPolice

У Києві затримали 44-річного раніше судимого за два вбивства, який у червні виписався з психоневрологічного диспансеру та обґрунтовано підозрюється у кількох нападах із ножем на перехожих.

Читайте такожНа Одещині 12-річні підлітки вбили безпритульного заради розвагиПро це повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

Зазначається, що затриманого підозрюють у вчиненні кількох злочинів.

Відео дня

Зокрема, на початку вересня до чергової частини Дніпровського управління поліції звернулася місцева жителька з повідомленням про те, що на вулиці Курнатовського невідомий із ножем напав на її 26-річного сина. З різаними ранами плеча та ключиці потерпілого госпіталізували у лікарню, а слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України та пошуки зловмисника.

За кілька тижнів до поліції надійшло повідомлення про ножові поранення шиї 22-річного мешканця Дніпровського району, яке на вулиці Райдужній спричинив йому невідомий. Також за аналогічних обставин постраждав 56-річний чоловік. За його словами, до нього ззаду підійшов незнайомець та кілька разів вдарив у спину предметом, схожим на ніж. Лікарі потерпілим надали медичну допомогу, а у поліції за даними фактами відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство).

Затриманого підозрюють у трьох нападах і одному вбивстві / facebook.com/UA.KyivPolice

Згодом до столичної поліції надійшло повідомлення про те, що біля під’їзду будинку на вулиці Петра Вершигори чоловік виявив мертвим батька. Лікарі, які прибули на виклик, констатували смерть 69-річного чоловіка від колото-різаної рани шиї. Цю подію поліцейські кваліфікували як умисне вбивство і розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство).

За словами заступника начальника слідчого управління поліції Києва Едуарда Соловйова, під час спілкування з потерпілими поліцейські отримали прикмети незнайомця, які збігалися між собою. Правоохоронці дійшли висновку, що до подій може бути причетна одна особа та склали фотопортрет підозрюваного. Тим часом у соцмережах зловмисника почали називати «троєщинським маніяком».

Щоб спіймати злочинця, поліцейські прочісували вулиці та переглядали камери відеоспостереження / фото поліції

«Аби встановити особу, яка вчинила дані злочини, та затримати, ми провели доволі кропітку роботу зі збору доказової бази та встановлення особи зловмисника. На розшук ми організували весь особовий склад поліції Києва, постійно прочісували вулиці району та переглядали камери відеоспостереження. Зокрема, перевіряли причетність раніше судимих за аналогічні злочини місцевих мешканців. Через деякий час нам вдалося встановити особу підозрюваного. Ми провели впізнання з потерпілими, які вказали на кривдника», – зазначив Едуард Соловйов.

Зловмисником виявився раніше судимий за два вбивства місцевий мешканець. Він проживав разом із батьками, у червні його виписали із психоневрологічного диспансеру, де він проходив курс лікування. Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем мешкання правоохоронці вилучили особисті речі: кепки, окуляри та кілька ножів, які направили на проведення експертизи, а чоловіка доставили до управління поліції.

Наразі  затриманому оголосили про підозру у вчиненні кількох злочинів, та готуються матеріали для обрання судом йому міри запобіжного заходу.

Як раніше повідомляв УНІАН, поліція затримала чоловіка, що ймовірно розстріляв Mercedes з водієм у Дніпрі.