Зловмисник, підозрюваний в організації злочинів, затримано / фото УНІАН

У Херсоні поліцейські викрили групу крадіїв, що завдали потерпілим збитків на 2 млн грн.

Як повідомила прес-служба поліції Херсонської області, наразі доведено, що два учасники групи причетні до 15 крадіжок з приміщень приватних підприємств, організацій, магазинів.

Читайте такожПоруч зі шприцом: у дворі Києва виявили труп чоловіка

Відео дня

"До вчинення злочину ретельно готувалися, заздалегідь вивчали систему охорони, наявність камер відеоспостереження та підключення до сигналізації. Злодії вночі проникали в середину офісів, відчиняли сейфи, забирали гроші, банківські картки та інші цінні речі. Сума завданих потерпілим збитків складає близько 2 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Як повідомили в поліції, встановлено щонайменше двох учасників злочинної групи. "37-річний організатор підшукував відповідні об’єкти та розробляв план проникнення. Цінні речі вивозили на автомобілі 35-річного напарника, який відповідав за подальший збут викраденого майна. Нереалізований товар зберігався в гаражі організатора, там же знаходилися численні інструменти злому", - йдеться в повідомленні.

Під час обшуку в гаражі вилучено пневматичні щипці, фомки, драбини різної довжини, відмички. За місцем мешкання підозрюваних знайдені гроші, банківські картки та інші речі, здобуті злочинним шляхом. Також у них вилучені 3 рушниці, пістолет для відстрілу набоїв травматичної дії, кілька ножів.

Наразі зловмисник, який підозрюється в організації злочинів, затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою.

Встановлюється причетність злочинної групи до вчинення інших злочинів.