Стрілянина сталася в Харкові біля супермаркету на вулиці Клочківській / скріншот

У перестрілці в Харкові 25 жовтня був убитий Володимир Борох - один зі свідків у справі про вбивство депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Про це повідомив адвокат Святослав Пархоменко, захисник Олександра Лося, підозрюваного в організації вбивства росіянина, йдеться на сторінці "Ґрати" у Facebook.

Читайте такожЗ'явилося відео перестрілки у Харкові

Відео дня

"Влітку 2017 року поліція затримала Володимира Бороха разом з ще одним харків'янином Олександром Лосем. Останнього підозрюють у пособництві у вбивстві Дениса Вороненкова - в організованій групі він нібито виконував роль водія і вів стеження за жертвою", - йдеться в повідомленні.

Пархоменко стверджує, що загиблий Борох був в курсі подробиць організації замаху і повинен був свідчити у суді.

Нагадаємо, в п'ятницю, 25 жовтня, у Харкові біля супермаркету на вулиці Клочківській сталася стрілянина, в результаті якої загинув один чоловік, ще один отримав поранення. Пізніше один з учасників перестрілки підірвав себе гранатою.

За даними ЗМІ, учасником перестрілки був Георгій Ісаков, більш відомий під кличкою "Жора", що має відношення до кримінального світу і був соратником вбитого лідера "Оплоту" Жиліна. Він з бандою сидів у кафе "Восторг", і там, судячи з усього, між ними почалася суперечка, яка вилилася в перестрілку на парковці.

Убитий у перестрілці - Володимир Борох, відомий як "Тайсон", права рука Жори. Сам Жора зараз у четвертій лікарні з проникаючим пораненням у груди.

Читайте такожНападник підпалив авто і підірвався: стали відомі нові подробиці кривавої перестрілки в Харкові

Довідка УНІАН. екс-депутат російської Держдуми Денис Вороненков переїхав в Україну разом з дружиною Марією Максаковою і отримав українське громадянство. Його вбили 23 березня 2017 року в центрі Києва. В результаті стрілянини також був поранений його охоронець і сам нападник, який пізніше помер від поранень.

Слідство встановило, що злочин скоїв громадянин України Павло Паршов за попередньою змовою з громадянами України Василенком, Лосем, Левенцом і Тарасенком. Лося і Тарасенка було затримано, Василенко і Левенець перебувають у розшуку. Замовником вбивства нібито був підконтрольний ФСБ РФ кримінальний авторитет Тюрін, який мав особистий мотив - раніше він був цивільним чоловіком Максакової. За версією слідства, він погодився на фінансування та організацію злочину в обмін на преференції з боку російських спецслужб з контролю кримінальних угруповань на території Росії та деяких країн СНД, вбивство готувалося спільно з керівництвом ФСБ Росії. Тюрін оголошений у міжнародний розшук за лінією Інтерполу.