Вороненкова вбили 23 березня 2017 року в центрі Києва / УНІАН

Оперна співачка Марія Максакова, вдова екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова, вбитого в Києві, повідомила голові Слідчого комітету Росії (СКР) Олександру Бастрикіну про можливу причетність його підлеглого Дениса Панаітова до вбивства її чоловіка.

Про це Максакова заявила в ефірі телеканалу НТВ.

За її словами, колишній начальник відділу СКР Одінцовського району Московської області Денис Панаітов перебував у дружніх стосунках з Вороненковим. Вони домовилися обмінятися елітною нерухомістю: Панаітов віддавав свою квартиру в центрі Києва, а депутат - квартиру в Москва-Сіті. Угода відбулася 22 березня 2017 року, за добу до вбивства Вороненкова.

Відео дня

Читайте такожПідозрювані у вбивстві фігуранта справи Вороненкова визнали свою провину

Максакова стверджує, що співробітник СК не виконав свою частину домовленості. До того ж пропала дочка Вороненкова від першого шлюбу Катерина, яка виступала посередником при угоді. За словами Максакової, вона вживала наркотичні та психотропні речовини, а Панаітов, користуючись її станом, підсунув розписку про те, що дівчина отримала 38 мільйонів рублів.

"Я хочу звернутися до Олександра Івановичу Бастрикіна, я прошу вважати все сказане мною в цій передачі офіційною заявою. Я прошу ознайомитися з матеріалами, які потрапили в мережу, в яких Панаітов Денис Петрович сам зізнається у скоєному злочині. Я прошу застосувати до нього всі норми законодавства РФ, і я прошу Слідчий комітет і особисто вас, Олександре Івановичу, взяти цю справу під свій особистий контроль", - заявила вдова.

Також Максакова відкидає версію українського слідства про причетність до вбивства Вороненкова її колишнього чоловіка Володимира Тюріна.

Довідка УНІАН. Вороненков переїхав в Україну разом з дружиною Марією Максаковою і отримав українське громадянство. Його вбили 23 березня 2017 року в центрі Києва. В результаті стрілянини також був поранений його охоронець і сам нападник, який пізніше помер від поранень.

Слідство встановило, що злочин скоїв громадянин України Павло Паршов за попередньою змовою з громадянами України Василенком, Лосем, Левенцом і Тарасенком. Лося і Тарасенка було затримано, Василенко і Левенець перебувають у розшуку. Замовником вбивства нібито був підконтрольний ФСБ РФ кримінальний авторитет Тюрін, який мав особистий мотив - раніше він був цивільним чоловіком Максакової. За версією слідства, він погодився на фінансування та організацію злочину в обмін на преференції з боку російських спецслужб з контролю кримінальних угруповань на території Росії та деяких країн СНД, вбивство готувалося спільно з керівництвом ФСБ Росії. Тюрін оголошений у міжнародний розшук за лінією Інтерполу.