Суд постановив заарештувати заступника мера Дніпра з можливістю внесення понад 600 тис. грн застави / фото Міськрада Дніпра

Суд постановив заарештувати з можливістю внесення понад 600 тис. грн застави заступника голови Дніпровської міської ради Михайла Лисенка, який разом з іншими посадовцями міськради та керівництвом підприємства-підрядника підозрюються у привласненні 29,5 млн грн під час ремонту Центрального мосту у місті.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Дніпропетровської області, таке рішення вчора виніс слідчий суддя Дзержинського райсуду Кривого Рогу, обираючи запобіжний захід підозрюваному.

Читайте такожУ Дніпрі чиновники привласнили майже 30 мільйонів гривень під час ремонту нового мосту - поліція

Відео дня

Раніше заступник міського голови Дніпра був оголошений в розшук. 25 жовтня його було затримано на території України і доставлено до Дзержинського суду.

Згідно з рішенням суду, підозрюваний має право внести заставу у розмірі 602 тис. грн.

Як повідомляв УНІАН, 14 вересня прокуратура Дніпропетровської області оголосила про підозру шістьом посадовцям Дніпровської міськради, серед яких Лисенко, та директору підприємства «Маст-Буд» Михайлу Беккеру у розкраданні 29,5 млн грн під час ремонту Центрального мосту у Дніпрі.

Стосовно фігурантів відкрито провадження за ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Центральний автомобільний міст через Дніпро з’єднує центр міста з лівобережною частиною, відкритий у листопаді 1966 року. У 2017 році міст був закритий на реконструкцію. Під час ремонтних робіт виявлялися порушення, пов’язані з підрядником, у зв’язку з чим було відкрито кілька кримінальних справ.

У липні під час поїздки до Дніпра президент Володимир Зеленський і міський голова Борис Філатов уклали парі про те, що реконструкція мосту завершиться за два місяці, й споруда буде здана в експлуатацію 14 вересня - у День міста. Якщо терміни не будуть виконані, Філатов заявив, що піде з посади.

Рух Центральним мостом було відкрито достроково – 7 вересня.

14 вересня Зеленський проінспектував відремонтований міст, заявивши, що якісь ремонту об’єкта мають оцінити експерти.