За вирішення питання зловмисниця запропонувала працівнику одного із українських правоохоронних органів винагороду \ СБУ

CБУ блокувала механізм незаконної легалізації в Україні громадян Росії та бойовиків «ДНР».

Читайте такожВ Одесі викрили конвертцентр, який співпрацював з підприємствами РФ

Про це кореспонденту УНІАН повідомила керівник прес-групи СБУ у Житомирській області Ірина Мартинюк. За її словами, на Донеччині контррозвідники СБУ припинили протиправну діяльність мешканки Донецька, яка намагалася організувати незаконну легалізацію в Україні громадян РФ та бойовиків терористичних угруповань «ДНР».

"Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що жінка планувала оформлювати документи за грошову винагороду через свої зв’язки у правоохоронних та контролюючих органах", - уточнила Мартинюк.

За її відомостями, першим замовником «послуг» став громадянин країни-агресора, який тривалий час перебував на тимчасово окупованій території Донеччини та співпрацював з представниками терористичних угруповань. За вирішення питання зловмисниця запропонувала працівнику одного із українських правоохоронних органів матеріальну винагороду в розмірі мільйона російських рублів. Перша частина суми була переказана через поштовий сервіс.

Вчора,19 листопада, контррозвідники СБУ у Слов’янську затримали організаторку та «клієнта» під час отримання паспорта громадянина України та передачі зловмисниками решти коштів.

Заходи здійснювались в межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 та ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу під процесуальним керівництвом військової прокуратури Об’єднаних сил.

СБУ у Слов’янську затримали організаторку та «клієнта» під час отримання паспорта громадянина України \ СБУ

Наразі тривають невідкладні слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу.

Операція проводилась співробітниками Департаменту контррозвідки СБУ спільно з  Управлінням служби в Житомирській області та Головним управлінням в Донецькій та Луганській областях.