Зараз поліція шукає докази / фото: kherson.net.ua

У передмісті Херсона виявлено закопаним тіло 23-річного жителя Херсона Олександра Кондалова, якого розшукували з 11 листопада.

Про це кореспонденту УНІАН розповів начальник Херсонського міського відділу поліції Олександр Говорун.

«Приблизно о 03:00 22 листопада в полі на території Дніпровського району було проведено огляд місця події за участю слідчо-оперативної групи та експертів. Тіло зниклого було закопано в ямі. Хлопець помер насильницькою смертю: під час огляду на тілі (грудній клітці та шиї) були колото-різані рани», - сказав Говорун.

Відео дня

Як розповіла начальник відділу комунікацій Головного управління Національної поліції України в Херсонській області Тетяна Пшонь, місце, де було закопано тіло загиблого, вказала людина з його близького оточення.

«На цей момент немає офіційного підозрюваного в скоєнні вбивства. Можна говорити лише про основну версію: причетність до загибелі хлопця людини з його близького оточення», - сказала Пшонь.

За словами Говоруна, ввечері 10 листопада Кондалов у херсонському мікрорайоні Таврійський зустрівся зі своїм другом. Як розповів друг загиблого, вони разом вживали алкоголь і наркотики, після чого нібито поїхали кататися на автомобілі друга. Біля селища Антонівка друг висадив Кондалова на його прохання.

«За словами друга, Олександр вирішив доїхати додому на громадському транспорті», - розповів начальник міськвідділу поліції.

Потім друг загиблого повернувся додому, звідки був госпіталізований до Херсонської обласної психіатричної лікарні.

«Швидку допомогу викликав брат цієї молодої людини, - розповів Говорун. - Викликав, оскільки побачив, що його родич перебуває в неадекватному стані: надмірно збуджений, не може нормально реагувати на те, що відбувається довкола нього».

Як розповів начальник Херсонського відділу поліції, його підлеглі ретельно оглянули автомобіль, не знайшовши ні ознак його участі в ДТП, ні інших підозрілих речей.

Як розповів Говорун, показання друга Кондалова дуже заплутані, але навіть вони дозволили правоохоронцям виключити версію про участь друзів у бійці, про що раніше ходили чутки.

«До того ж на тілі цієї молодої людини немає ніяких слідів побоїв та інших фізичних впливів», - сказав поліцейський.

За словами Говоруна, співробітники поліції ретельно оглянули місце, де, згідно з показаннями, розстались друзі: провели подвірний обхід жителів, безрезультатно обстежили територію за допомогою квадрокоптера.

Як повідомив начальник Херсонського відділу поліції, зараз проводяться заходи щодо збору доказів причетності друга Кондалова до його вбивства.

«Найближчим часом йому буде повідомлено про підозру у вчиненні умисного вбивства та обрано запобіжний захід. У рамах розслідування вбивства призначено проведення низки експертиз», - сказав Говорун.