Нападники на поліцейського перебували у нетверезому стані / фото ГУ НП в Житомирській області

На Житомирщині поліція відкрила кримінальне провадження за фактом побиття поліцейського двома місцевими жителями.

Як повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Житомирській області, вчора близько 18:50 до поліції надійшла інформація про ДТП за участі Renault Duster та ВАЗ у с. Романівка Попільнянського району.

На місце події виїхали працівники групи реагування патрульної поліції місцевого відділення.

Відео дня

У с. Романівка вони виявили водія автомобіля Renault Duster. За його словами, інший учасник ДТП, керманич ВАЗу, який і скоїв зіткнення з його авто, зник з місця події.

Згодом автомобіль ВАЗ з характерними механічними пошкодженнями поліцейські знайшли у сусідньому с. Почуйки.

«Його власник, який і перебував за кермом у момент ДТП, повівся агресивно і під час спілкування з інспекторами накинувся на одного з них. Йому на допомогу прийшов товариш, який вийшов разом з ним з подвір’я. Обидва чоловіки перебували у нетверезому стані, що відповідно було зафіксовано після їхнього затримання поліцейськими», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в ході конфлікту чоловіки нанесли тілесні ушкодження у вигляді саден та забоїв 21-річнному сержанту поліції.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді обмеження або позбавлення волі терміном до 5 років.

Обох порушників, 28-річних жителів Почуйок, було доставлено до Попільнянського відділення поліції для документування усіх обставин. Досудове розслідування триває.