Поліція Чернігівщини затримала у Ніжині групу чоловіків, які організували нарколабораторію та забезпечували наркотиками залежних жителів області.

Про це повідомили у секторі комунікації ГУ НП у Чернігівській області.

Згідно з повідомленням, троє чоловіків робили закупки інгредієнтів для виготовлення наркотиків через мережу Інтернет. У пристосованому приміщенні вони самостійно виготовляли їх, фасували та реалізовували всіма можливими способами.

«Як один з інгредієнтів для виготовлення наркотиків чоловіки використовували хімічні засоби для чистки каналізації. Самі ж у цей час захищали від агресивних хімікатів свої очі й органи дихання респіратором», - йдеться у повідомленні поліції. Збували амфетамін та марихуану як в роздріб, так і оптом. Ставку робили на молодь.

У результаті спланованої спецоперації учора, 12 грудня, поліція за підтримки спецпідрозділу КОРД затримала чоловіків під час виготовлення чергової партії наркотиків. У результаті обшуку, поліція виявила у зловмисників раніше виготовлені наркотики та інгредієнти для нових партій. Загалом більше 200 грамів амфетаміну, марихуану, а також зброю та кошти, отримані від збуту наркотиків.

Читайте такожУ СБУ заявили про ліквідацію каналу наркотрафіку з Південної Америки

39-річний ніжинець у себе вдома зберігав готові до продажу пакетики з білим кристалічним порошком та гроші від продажу наркотиків. У його спільника - 35-річного жителя Ніжинського району поліція також знайшла готовий для продажу «порошок», пакети з подрібненими рослинами конопель, гроші.

Окрім того, поліція виявила у нього широкий асортимент цінних речей: велосипеди, побутову техніку, яку покупці приносили в якості оплати за наркотики.

У помешканні 33-річного місцевого жителя, який раніше був судимий за розбійний напад, виявили обладнання для виготовлення психотропів, прекурсори, навіть спеціальний одяг та засоби захисту шкіри. Також у чоловіка була вилучена партія нещодавно виготовленого амфетаміну, який чоловіки планували фасувати та продавати за налагодженою схемою.

У зловмисників вилучено обріз рушниці, безномерну армійську гвинтівку Мосіна разом із пристроєм для безшумної стрільби, пістолет-ракетницю, набої різних калібрів, банківські картки та автомобіль «Hunday», який використовувався у злочинних цілях. Все це направлено на дослідження.

Наразі всі троє підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, придбання, зберігання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинене за попередньою змовою групою осіб) - карається позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Підозрювані затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Триває досудове слідство.