Побачивши працівників поліції, екс-настоятель на очах поліції зістрибнув з другого поверху дзвіниці / скріншот з відео

В селі Жидичин Ківерцівського району Волинської області настоятель Свято-Миколаївського храму Володимир Гелета намагався вночі пограбувати церкву.

Про це повідомляється в групі «Чернецтво Волині» на Facebook.

На територію храмового комплексу Свято-Миколаївської церкви, яка є пам’яткою архітектури національного значення і перебуває у постійному користуванні релігійної громади Святителя Миколая Чудотворця ПЦУ, священник проник в ніч на 17 січня.

Відео дня

Читайте також"Схопив за волосся, бив об стіну": дружина священника заявила про побиття (відео)

«Невідомий проник в приміщення дзвіниці (Охоронний договір №119/3) з тильної сторони і намагався винести з неї металеві предмети», - йдеться у повідомленні.

Зловмисником виявився колишній настоятель Свято-Миколаївського храму Володимир Гелета.

На місце події була викликана поліція, а зловмисника заблоковано у приміщенні дзвіниці. Втім Гелета намагався вибити двері, погрожував та вживав нецензурну лексику.

Побачивши працівників поліції, екс-настоятель на очах поліції зістрибнув з другого поверху дзвіниці. У результаті стрибка чоловік отримав відкритий перелом ноги.

Чоловіку надали першу допомогу, а поліцейські склали відповідні протоколи і взяли свідчення очевидців.

«Варто зазначити, що у приймальному відділенні лікарні Володимир Гелета з дружиною надали неправдиві свідчення, повідомивши медиків, що травму потерпілий отримав у власній оселі», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 23 лютого 2019 року вищезгаданий протоієрей Володимир Гелета відкрив прицільний вогонь з вогнепальної зброї по людях, які охороняли храм, вигукуючи при цьому: "Я стріляю", а також "Даю годину і всіх буду розстрілювати". Було зроблено 4 постріли". Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.