33-річний поліцейський продавав амфетамін своїм знайомим та "кришував" нарколабораторію / УНІАН

У Миколаєві правоохоронці затримали чотирьох членів наркоугруповання, серед яких патрульний поліцейський.

Читайте такожУ Ніжині поліція викрила нарколабораторію, яка забезпечувала амфетаміном всю Чернігівську область (фото, відео)

Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Відео дня

Згідно з повідомленням, оперативники внутрішньої безпеки НПУ викрили діяльність злочинного угруповання, яке займалося виготовленням та збутом наркотиків на території Миколаєва.

«Причетним до кримінального бізнесу виявився співробітник патрульної поліції області. Його, організатора наркогрупи та ще двох дилерів затримано під час спільної спецоперації кількох правоохоронних відомств», - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що злочинне угруповання організував 35-річний раніше не судимий місцевий житель, який безпосередньо займався виготовленням психотропної речовини, використовуючи як лабораторію гаражне приміщення свого брата. До кримінального бізнесу чоловік залучив двох 27-річних жителів Миколаєва та 33-річного старшого сержанта поліції.

«Виявилось, що співробітник поліції бере амфетамін в організатора групи для власного вжитку, для збуту серед близького оточення (за ціною 500 гривень за грам) та займається прикриттям злочинної діяльності своїх спільників», - розповіли у відомстві.

Під час обшуків у фігурантів справи правоохоронці виявили і вилучили 200 грамів амфетаміну, кілограм марихуани, прекурсори для виготовлення наркотиків, 5 пістолетів з ознаками переробки під вогнепальну зброю, набої до них, 3 гранати Ф-1 з запалами, обріз двоствольної мисливської рушниці.

Зловмисникам готується оголошення про підозру за ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) із застосуванням ст. 28 (вчинення злочину організованою групою) КК України. Наразі вони затримані в порядку ст. 208 КПК України.