в Сумах спостерігається загострення епідемічної ситуації / фото: УНІАН

У Сумах у зв’язку з підвищенням захворюваності на ГРВІ та грип у всіх школах з 31 січня запроваджують карантин.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Сумської міської ради, відповідне рішення сьогодні, 30 січня, ухвалила міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як повідомила начальник міського управління освіти і науки Антоніна Данильченко, на сьогодні вже припинили навчання школи №1 та класична гімназія, де захворіло понад 20% школярів, а також початкова ланка у школах №17 і №24 та 164 класи у 22-х школах обласного центру. Середній показник захворюваності серед школярів становить 21%, що дає підстави призупинити начальний процес.

Відео дня

За інформацією головного спеціаліста відділу охорони здоров’я Ірини Руденко, в Сумах спостерігається загострення епідемічної ситуації на грип, ГРВІ та пневмонію. З такими діагнозами у лікувальних закладах нині перебувають 232 людини (в тому числі 153 дитини), з яких шестеро – у реанімаційних відділеннях (в т.ч. троє дітей).

«У зв’язку з підвищенням захворюваності в лікувально-профілактичних закладах запроваджено масковий режим і обмеження на відвідування хворих», – зазначила Данильченко.

У свою чергу заступник директора державної установи «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України» Михайло Мацюк підкреслив, що, за їхніми прогнозами, поки що захворюваність зростатиме, а відтак є потреба у запровадженні карантину в школах та інших обмежувальних заходів.

Сумський міський голова Олександр Лисенко підтримав фахівців, наголосивши, що здоров’я сумчан – найважливіше, а тому слід вживати заходи на попередження розповсюдження ГРВІ та грипу.

У підсумку члени міської комісії ухвалили рішення запровадити попередньо на 10 днів – від 31 січня до 10 лютого – карантин у закладах загальної середньої та позашкільної освіти; заборонити проведення у закладах освіти спортивних, культурних та інших масових заходів; забезпечити проведення дезінфекції в комунальному та приватному громадському транспорті; рекомендувати керівникам закладів торгівлі дотримуватись маскового режиму.