До заяви журналіст додав 11 сторінок доказів реальних погроз / фото: Владислав Савенок

У Чернігові поліція розслідує факт публічних погроз місцевому журналісту через соціальні мережі.

Про це УНІАН повідомили у секторі комунікацій ГУ Нацполіції в області.

Згідно з повідомленням, учора до Чернігівського відділу поліції із заявою звернувся журналіст, який останнім часом працює за медійним напрямком в одному з комунальних підприємств міста. Він повідомив поліцейським, що у популярній соцмережі йому публічно погрожує розправою один з керівників місцевого ОСББ. Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Відео дня

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345-1 Кримінального кодексу України (погроза вбивством, насильством, або знищенням чи пошкодженням майна щодо журналіста у зв’язку із здійсненням ним законної професійної діяльності).

Таке правопорушення карається виправними роботами на строк до двох років, арештом на строк до шести місяців, обмеженням або позбавленням волі на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

Як стало відомо УНІАН, вказаний журналіст – 60-річний Владислав Савенок (журналіст-фрілансер; менеджер зі зв’язків з громадськістю одного з комунальних підприємств Чернігівської міської ради.).

Під час суперечок про комунальні послуги у Чернігові у соціальній мережі Facebook йому були адресовані дописи – «я тобі реально носа зломлю», «доведеться ходити в гіпсу і роботу шукати», «я тобі окуляри розвалю. Мало тобі руки ламали?». Журналіст подав заяву до поліції щодо кібербулінгу і погроз фізичною розправою.

«Прошу надати правову оцінку діям В.Є (названо конкретне прізвище – УНІАН) за фактами кібербулінгу, погроз фізичною розправою, а також перешкоджання журналістській діяльності і можливості виконувати свої професійні обов’язки», - говориться у тексті заяви до поліції.

Також Савенок до заяви додав 11 сторінок доказів реальних погроз - сканкопій дописів із соцмереж.

«Гіперпосилання ще вчора працювали з його погрозами. Слідчі їх перевіряли. У мене немає бажання посадити, чи щось подібне. Я хочу, щоб людина зрозуміла, що треба себе вести адекватно», - прокоментував кореспонденту УНІАН своє звернення до поліції журналіст.