Зловмисник міг привезти вибухівку із зони АТО / фото: lg.npu.gov.ua

У Чернігові чоловік залишив у квартирі своєї колишньої дружини саморобний вибуховий пристрій.

Як повідомили у секторі комунікацій ГУ НП у Чернігівській області, на минулому тижні до поліції звернулася жителька Чернігова і повідомила, що під час прибирання у квартирі вона виявила предмет, схожий на боєприпас.

На місце події прибула слідчо-оперативна група поліції та фахівці вибухотехнічного відділу. Із усіма застережними заходами вони вилучили пристрій, до якого були приєднані дроти, й направили його на експертизу.

Відео дня

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) - карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

У поліції зазначили, що чоловік міг привезти вибухівку із зони АТО, оскільки воював на сході країни. Після розлучення від чоловіка залишилися речі, які жінка вирішила розібрати і знайшла невідомий пристрій з дротами. У поліції назвали правильною поведінку жінки, яка не стала чіпати вибуховий пристрій, наражаючи себе та сусідів на небезпеку.

Триває досудове розслідування.