На Закарпатті вже 23 хворих / фото: ua.depositphotos.com

У Закарпатській області лабораторно підтверджено 22 нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на своїй сторінці в мережі «Фейсбук» повідомив виконуючий обов’язки голови Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко.

Гетманенко повідомив, що такі дані повідомив йому в розмові напередодні пізно ввечері керівник Центру громадського здоров’я України Ігор Кузін.

Відео дня

«Він повідомив, що Закарпатський обласний лабораторний центр у м. Ужгород верифікований референс-лабораторією МОЗ України у м.Київ. Це означає, що лабораторія в Ужгороді може проводити тестування методом ПЛР COVID-19 та виявляти захворювання на корона вірусну інфекцію. Визнано, що результати її досліджень є достовірними», - уточнив в.о. голови Закарпатської ОДА.

З його слів, станом на 22.00 2 квітня, Закарпатським обласним лабораторним центром встановлено COVID-19 у 23 закарпатців: 19 людей – це контактні особи мукачівки - першої пацієнтки, у якої підтвердили коронавірус. Двоє – мешканці Тячівського району, і одна особа із Ужгорода.

Загалом на Закарпатті діагностовано COVID-19 в 23 осіб.

«Стан усіх пацієнтів – задовільний. Двоє осіб знаходяться на лікуванні в Обласній інфекційній лікарні в Ужгороді, інші лікуються удома під наглядом медиків», - додав Гетманенко.

Як повідомляв УНІАН, перший лабораторно підтверджений випадок захворювання на COVID-19 у Закарпатській області був зафіксований 23 березня у мешканки Мукачева, чоловік якої, повернувшись з-за кордону, перебував на самоізоляції. Натомість жінка два дні поспіль відвідувала церкву.