/ Фото УНІАН

Про це у коментарі УНІАН повідомила речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

«Клопотання прокуратури міста щодо зміни запобіжного заходу підозрюваному (Олійнику – УНІАН) на особисте зобов’язання, яке розглянув Печерський суд у п’ятницю (2 вересня) ввечері, було задоволено», - заявила вона.

Читайте такожСлідство щодо поліцейського Олійника, який під час переслідування BMW вбив підлітка, вирішили продовжити

Відео дня

«Відповідне клопотання було обумовлено двома факторами: перший – це те, що запобіжний захід, який діяв на той час - домашній арешт - не може бути застосований до підозрюваного понад 6 місяців, а друге – те, що досудове розслідування в кримінальному провадженні вже майже завершене. Ми найближчим часом плануємо оголосити про його завершення і відкриття матеріалів для ознайомлення сторонам, тобто стороні захисту та потерпілим», - додала Максимець.

«За рішенням суду запобіжний захід діятиме до 31 жовтня, але ми впевнені, що до цього часу обвинувальний акт вже буде скерований до суду», - зауважила речниця прокуратури Києва.

Як повідомляв УНІАН, у Києві в ніч на 7 лютого патрульні поліцейські, що переслідували порушника правил дорожнього руху на BMW, відкрили вогонь по цьому автомобілю. В результаті загинув 17-річний пасажир, який у компанії трьох інших чоловіків у нетверезому стані перебував у цьому авто. Столична прокуратура відкрила за даним фактом кримінальне провадження.

Читайте такожПоліцейський Олійник розповів подробиці бійки з ув'язненим в загальному блоці СІЗО

Патрульних поліцейських, які брали участь у переслідуванні автомобіля-порушника, відсторонили від виконання обов’язків до закінчення розслідування провадження, а одному з них - Олійнику - висунуто обвинувачення у перевищенні повноважень і навмисному вбивстві. Печерський районний суд Києва тоді заарештував його, але згодом Олійника відпустили під домашній арешт.