Справа про вбивство міліціонерів на АЗС: сутички біля суду, 4 затриманих / hromadske.ua

Як повідомили УНІАН у Відділі комунікації поліції Києва, біля апеляційного суду, на засіданні якого розглядають подання про обрання запобіжного заходу підозрюваним у розстрілі в травні 2015 року двох столичних правоохоронців, під час спроби активістів прорватися через кордон поліції виникла сутичка. У результаті чотирьох активних учасників затримали та доставляють до Солом’янського управління поліції. В одного з них вилучили ніж, який відправлять на експертизу для встановлення, чи є він холодною зброєю.

На двох осіб будуть складені адміністративні протоколи за ст. 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відео дня

Читайте такожАпеляційний суд не повірив 18-річній дівчині з "Айдара", яку звинувачують у нападі на пост ДАІ

Крім того, вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, вбивство міліціонерів в Києві сталося в ніч на 4 травня 2015 року - тоді двоє міліціонерів загинули і троє потрапили в лікарню з пораненнями. За версією МВС, 4 травня близько 01.30 в Деснянському районі столиці невідомі в масках, погрожуючи зброєю, напали на автозаправну станцію. Зловмисники поранили в руку працівника АЗС і забрали з каси близько 800 грн. Під час переслідування підозрюваних два співробітники полку міліції спеціального призначення загинули, троє правоохоронців потрапили в лікарню.

Підозрюваними у злочині стали Віта Заверуха, Андрій Романюк, Вадим Пінус (загинув при затриманні), Микола Монишенко, Євген Кошелюк. Всі вони, включаючи дівчину, були активістами Майдану, а потім брали участь добровольцями в АТО у складі батальйонів "Айдар", "Азов", "Шахтарськ".

На думку знайомих з підозрюваними активістів, озвучені МВС обставини злочину не відповідають дійсності, а конфлікт добровольців з міліціонерами міг виникнути на ідеологічному ґрунті.