Невідомі кувалдами побили вікна у санаторії під Києвом, де живуть переселенці /

У санаторії "Джерело" Київської області два десятки людей із молотами побили вікна й електрощитову. Піврайону залишилось без світла, повідомляється у сюжеті ТСН.

Читайте такожНевідомі розгромили волонтерський центр в Одесі (фото)

Постраждалих у події немає. Зранку до переселенців, які тут мешкають, прийшли невідомі. У підсумку - розтрощені вікна та трансформаторна будка. Світла немає не лише в санаторії, а й на кількох вулицях Пущі-Водиці.

Відео дня

"Чомусь почали говорити, що вони будівельники і прийшли будівельні роботи робити. Вони прийшли з кувалдами. У двох я бачив зброю - пістолети. Потім звідти вийшов електрик і вимкнув світло", - розповів переселенець з Криму Фікрет Аметов.

Переселенці впевнені, що нападників найняв господар санаторію, який хоче їх вигнати. А от за словами власника В'ячеслава Гомоная, це були справжні будівельники, яких він найняв, щоб зробити в пансіонаті ремонт. Каже, що не знайшли з мешканцями спільну мову.

"Є договір підрядний на виконання робіт. Я людей туди направив для здійснення відповідних будівельних робіт. І коли вони підійшли до пансіонату "Джерело", з вікон пансіонату пролунали вогнепальні вистріли", - пояснив Гомонай.

Читайте такожСоціологи зафіксували в Україні погіршення відносин між місцевими та переселенцями

Поліція затримала одного будівельника. Йому світить стаття за хуліганство. "Двадцять чоловік забігли, була тут штурханина. Але співробітники поліції швидко зреагували. Всі розбіглися. Одна особа затримана", - повідомив перший заступник керівника поліції Оболонського району Києва Андрій Окушко.

Під час сутички люди чули постріли. Поліція підтверджує позицію власника санаторію – стріляв переселенець з мисливської рушниці, для попередження.

Світло у санаторій та по всій Пущі-Водиці влада обіцяє увімкнути вже сьогодні.

Конфлікт у санаторії "Джерело" триває вже три роки. Власник каже, що переселенці з Криму та Донбасу самовільно зайняли будівлю влітку 2014-го і заборгували за комуналку. Мешканці відповідають, що платять добре, а господар просто хоче використати будівлю в комерційних інтересах. Живе тут дві сотні людей, третина з них – діти.